Vem är Per Jäderberg?
 En före detta danspedagog som har arbetat på kulturskolan i Gävle med dansämnena jazzdans, barndans, dans i skolan, dansensemble och stepp 75% och administrativt 25%.
 Har även haft en tjänst på Brynässkolan i Gävle som IT-pedagog fram till sommarlovet 2005. Under läsåret 02-03 var jag med i ett projekt där vi utbildade förskolelärare så att de skall kunna använda datorer på förskolorna,och med att utbilda personalen i barn och ungdom på det nya lönesystemet, hur man fyller i lönerapporten på Internet. 
 
Bilden ovan är tagen i Herrvik på Gotland.
 Från augusti 2005 fram till december 2010 jobbade jag på skolkontoret i Gävle Kommun (Barn & Ungdom) med grundskolans nya webbportal som bygger på SharPoint.
Januari
2011 började jag på Gäve kommuns IT-avdelning där jag är teknisk specialist i SharePoint och kundansvarig.

Intressen
Förutom kultur i dess flesta former, så gillar jag att resa med familjen och är intresserad av ishockey. Jag var under fjorton år aktiv i föreningen Brynäs IF som tränare i olika ungdomslag. 
Det senaste laget jag tränade var årskullen födda 1991.
(Erhöll 1999 föreningens ungdomsledarstipendium.)

Privat
Född 1958 och är uppvuxen på Brynäs i Gävle. Jag har tre barn, födda -79, -85 och -87
Historia
 
Efter det att jag tagit examen på Danshögskolan 1984 övertog jag dansskolan efter min första danslärare (Loffe Björklund i Sandviken). Samtidigt som jag drev dansskolan i Sandviken arbetade jag åt Studiefrämjandet i Gävle och byggde upp deras dansverksamhet med ett elevantal på c:a 350 elever.
 Vårterminen 1985 så startade Gävle Kommun ett projekt ”dans i skolan” med hjälp av pengar från Statens Kulturråd, i ett rektorsområde i Gävle, där jag och två pianister från dåvarande Gävle Musikskola arbetade med barn i åk.1.
 Projektet fortgick i tre år och efter det tredje året så permanentade Gävle Kommun dansen i skolan, under Musikskolans regi och i samarbete med Studiefrämjandet. Dansskolan i Sandviken drev jag fram till 1988 då jag blev heltidsanställd av Studiefrämjandet i Gävle för att driva deras dansverksamhet.
 Läsåret 90-91 var jag med i Bollnäs på det nystartade Gymnasieprogrammet Musikteaterlinjen under deras första år.
Arbetade under åren 1994-2001 på Kulturskolan i Gävle.
 Gävle Kommun tog 1994 över dansverksamheten från Studiefrämjandet, och permanentade verksamheten som en del av Kulturskolans ämneskurs. 
 Förutom ovan nämnda yrkeserfarenhet så har jag under samma tidsperiod arbetat med flertal amatörteaterföreningar, som koreograf och dansare i musikaler och revyer i Gävle, Sandviken, Hofors, Borlänge och Härnösand.
 I bildgalleriet finns det bilder som avslöjar att jag jobbar extra som reseledare under somrarna.
Ps.
Har du tagit dig så långt i textmassan på den här sidan kan du nog konstatera att bakgrundsbilden symboliserar mig.
Dans, Hockey och Datorer.